Skip to content

Fra kaos til kreativitet.

16/06/2010
by

Nå er det bare tre dager igjen til filmpremiere! Kommer du? 😉

Det er fortsatt en del studenter som sitter og sliter for å få filmen ferdig i post-produksjon. Vi får håpe alt går på skinner nå frem til lørdag!
Vi har vært litt innom hvordan vi har jobbet i post-produksjon og filminnspilling her på bloggen, lagt ut bilder og videoblogger, men hva med pre-produksjon? Det er også en veldig viktig del av det å lage en film!
Hvordan har vi så jobbet med å komme fram til at vi skulle vise filmen på Munkholmen og hvordan kom vi fram til filmmanus?
En kreativ gruppe ble dannet i begynnelsen av prosjektet. Denne gruppa besto av Lasse Moe Johansen, Daniel Slungård, Kai Viggo Sandvik, Sjur Helmersen Vaage, Edith Merethe Johansen og Kent Kampesveen som deres kreative leder.
Kent, som var kreativ leder, hadde organiseringen grei han. For å sparke i gang kreativiteten benyttet han «Six Thinking Hats» som hovedteknikk. Dette går ut på at alle deltagerne i prosessen skal ha på seg hatter i ulike farger, enten fysisk eller imaginært, og målet er å klargjøre tanker. Den kreative gruppa tok altså på seg sine grønne hatter for å kunne finne på nye ideer og være kreativ. Lederen må ha blå hatt 🙂

Andre teknikker som ble benyttet var «galleri», som er en metode det er fint å benytte for å tømme seg helt for opplagte ideer. «Lotto» er en teknikk der man skriver ned ord, alt mulig rart, på post-it-lapper, og deretter trekkes en lapp med et ord på, og så skal hver enkelt finne på en ide ut ifra det ordet. Man kan også trekke flere ord samtidig om man ønsker det. Den siste teknikken de benyttet seg av var «A4», der alle får et ark hver og begynner å skrive ned ideer. Når man er ferdig sender man arket til nestemann, for så å videreføre den ideen som allerede står der.
Etter noen runder med kreativ tenking lagde alle et forslag til manus. Alle medlemmer av den kreative gruppa skulle så stemme over det forslaget de likte best, og det ble forslaget til Lasse som vant.
Merethe hadde fantasert så flott om å vise filmen på Munkholmen, og det viste seg etterhvert at det var mulig å få til!
Vi gleder oss til lørdag!!

Reklamer
2 kommentarer leave one →
  1. 17/06/2010 01:26

    Fantastisk! Jeg digger hattene! 😀

  2. 17/06/2010 01:40

    Ja, itj sant? 😀 passa jo væældig godt t dæ på derre bilde da :p

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: